Mobil­täckning inomhus

ComRegia får din mobiltäckning inomhus att fungera.

Vi gör mobil kommunikation inomhus möjlig även om det finns olika hinder som försvagar signalerna. Vi arbetar med marknadsledande teknik och gör alltid en site survey för att se vad som krävs för fullgod täckning.

Allt fler använder smarta telefoner och vill ha snabbare uppkoppling och nät. Det kräver mer signalstyrka och bättre bandbredd. Samtidigt ger nya byggtekniker dålig mobiltäckning inomhus. Förändrad byggteknik och sämre telefonantenner i kombination med krav på högre datahastigheter och fler användare på samma cell orsakar problem.

Problem som vi vill lösa för dig!

Internt mobilnät

För att skapa bättre mobiltäckning inomhus bygger vi interna mobilnät, inne under tak. Det stärker signalerna inomhus och gör mobilkommunikation möjlig, även om huset har lågenergifönster, lokalen ligger nere i berggrunden eller om det finns andra hinder som försvagar signalerna.

Ett internt mobilnät sänker också strålningen från mobilerna. När mobilsignalerna inte behöver kämpa för att komma igenom ytterväggar sänks uteffekten från telefonen, den kan sända på en lägre effekt, batteritiden blir längre och vi spar miljö.

I stora bostadshus med många lägenheter upplevs ofta problem med mobiltäckning inomhus. Vi mäter mobilsignaler i nybyggda och renoverade bostadsområden och skräddarsyr lösningar för den här typen av problem.

Vi har lösningar där samtliga tekniker integreras, allt från FM-radio till 4G inklusive Wireless LAN och vi skräddarsyr våra lösningar efter respektive kunds unika behov.

Leverantörer

Våra leverantörer förser oss med marknadsledande teknik!

lev-mobiltackning-kathrein
lev-mobiltackning-commscope
24 jour ikon

Erbjuder alltifrån fullfunktionsavtal 24/7 till enklare avtal som gäller dagtid.

Professionell support och service anpassad efter era behov och önskemål.

Vad innebär ComRegia?

Några kunder som fått bättre mobiltäckning inomhus

kund-mobiltackning-castellum

För Castellum har vi projekterat och installerat ett hybridsystem för mobiltäckning som är operatörsoberoende. I hela Castellums del av Nordstan som är 6 våningar på Östra Hamngatan 16 i Göteborg. Ett hybridsystem är en blandning av repeatermatning och anslutningar direkt till operatörers basstationer. För alla hyresgäster och deras kunder finns nu täckning för 3G med alla operatörer. Här finns ett serviceavtal på plats för problemfri drift.

mobiltäckning inomhus hemsö

På Hemsös fastighet Läkarhuset på Backaplan har vi projekterat och installerat ett heltäckande operatörsoberoende repeaternät för 3G i hela fastigheten. Fastigheten är på 6 våningar och man finner donörsantennerna till denna anläggning på översta plan där ett balkongdeck finns på taket. Här finns ett serviceavtal på plats för problemfri drift.

Domstolsverket

För Domstolsverket har vi projekterat och installerat ett repeatersystem på Tingsrätten i Alingsås. Systemet är operatörsoberoende och täcker hela fastigheten. Då fastigheten är en särskild gammal fastighet har speciella lösningar tagits i bruk för att passa det estetiska och layouten på fastigheten. Här finns ett serviceavtal på plats för konstant funktion.

säkerhetssystem ikon

Säkerhet

Levererar kompletta säkerhets­system inom passage, videoövervakning samt inbrotts- och brandlarm; från installation och driftsättning till service och underhåll. Med vår specialkompetens hjälper vi er med tekniklösningar som passar bäst för just er verksamhet.

Läs mer
ljud och bild ikon

Ljud & bild

Professionell konferensteknik handlar om integrerade ljud- och bildlösningar för alla slags möten och presentationer. Lätt­hanterliga och användarvänliga system av högsta kvalitet. Med ett knapptryck styr vi alla funktioner inom konferensteknik i butiker, hörsalar och konferensrum. Digital signage, mötesrumsbokare eller video­konferens, vi har lösningen.

Läs mer